Zobacz wyniki ankiety: Jakie logo uważasz za najlepszą propozycje dla strony

Głosujących
145. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Praca nr 1 (aut. buszmen85)

10 6.90%
  • Praca nr 2 (aut. buszmen85)

3 2.07%
  • Praca nr 3 (aut. Camilo)

38 26.21%
  • Praca nr 4 (aut. kilos)

3 2.07%
  • Praca nr 5 (aut. kilos)

1 0.69%
  • Praca nr 6 (aut. MarekR)

26 17.93%
  • Praca nr 7 (aut. MarekR)

4 2.76%
  • Praca nr 8 (aut. Templar)

34 23.45%
  • Praca nr 9 (aut. Templar)

10 6.90%
  • Praca nr 108 (aut. Templar)

5 3.45%
  • Praca nr 11 (aut. Templar)

2 1.38%
  • Praca nr 12 (aut. von.grzanka)

9 6.21%
Zamknięty Temat
Strona 1 z 11 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Lightbulb Konkurs na logo

W związku ze zmianą nazwy strony, troszeczkę zdewaluowało nam się logo strony, które jest przypisane do domeny eufi.

Dlatego ogłaszam konkurs na nowe logo, ikonki, buttony, itp.

Oczywiście nazwa forum to Way of War (nie eufi, żeby się komuś nie pomyliło )

logo na forum - 400px × 110px - przeźroczyste tło, format .png
    logo przeglądarka (favicon) - 32x32 - format .ico
    logo - 80x80 format .png

Co do kwestii co ma być jako temat przewodni, układu grafiki, użytej czcionki, przedstawienia nazwy forum, kolorystyki, itp - tu dowolność, bo nie chce Was ograniczać.
    Prywatnie jednak preferuje zasadę "jak najmniej skomplikowane", tak aby łatwo wpadało w oko i było łatwe do zapamiętania, było charakterystyczne, podobnie jak było to przy słynnym już mieczu EUFI.

O ile komuś by się dodatkowo chciało, można w komplecie opracować banerki jakieś, chociaż tu już nie jest to wymagane, ponieważ bez problemu takowe stworzyć można na podstawie głównego loga, w którym już będzie "temat przewodni".

Co do formy nagród - to już zależy od osoby tworzącej dane logo, do wyboru pozostaną 2 opcje:

- potraktowanie takiej pracy, jako normalny sponsoring (dokładnie tak jak jest to w formie sponsorów, którzy wpłacają na rzecz serwera) - wtedy taka osoba o ile uzna, że chce zrobić to dla dobra forum, zostanie dodana do sponsorów forum na okres 1 roku, tak jakby dokonał wpłaty o wysokości 100 zł
    - normalna nagroda wartościowa 100 zł, czyli mamy tu normalne zlecenie o umowę o dzieło i będzie to traktowane jako normalne zlecenie - płatne priv prze ze mnie, na wskazane konto o ile dany projekt wygra (w takim przypadku będzie wymagana normalna umowa cywilno-prawna).

W obydwu przypadkach, niezależnie od formy "zapłaty" za dzieło (sponsoring / umowa), prawa do wykorzystania w/w, po zaakceptowania ich, przechodzą na mnie jako właściciela forum.
    Oczywiście mowa tu o projekcie który wygra, a nie o projektach w fazie "do zaakceptowania lub nie", czyli wysłanych w ramach konkursu do przeglądu, bo takie pozostają w kwestii praw w rękach autorów.

Prace proszę przesyłać na raferti@eufi.eu

W wiadomości przy okazji proszę podać, jaką formę nagrody wybiera w razie wygranej autor projektu.

Po wstępnej fazie zaakceptowania takowych prac prze ze mnie, zostaną one przedstawione użytkownikom forum i ogłoszone zostanie głosowanie na projekt, który będzie zwycięski, tak więc takowy wybiorą go użytkownicy forum.

Nagroda zostanie przekazana lub user dopisany do Sponsorów (w zależności od wybranej formy) po tym jak ogłoszony zostanie zwycięzcą konkursu.

Aktualizacja dotycząca się nagród:

Miło mi poinformować, że oprócz nagród przewidzianych przez moją osobę, jako właściciela strony WayofWar.org, dla zwycięzcy konkursu (co wyjaśniono już powyżej i uzależniono od wyboru formy nagrody przez zwycięzcę), także i dla 3 zwycięskich prac przewidziano nagrody w postaci gier Storm over the Pacific w postaci elektronicznej (z zachowaniem warunku, że jedna osoba dostaje grę raz), ufundowanych przez Wastelands Interactive

Ostatnio edytowane przez Raferti ; 23-02-2010 o 11:33
    wolę nie ufać boję się być oszukany
    tak wiele szwindli wiele świństw
    prorocy wokół, ale każdy zakłamany ********
    czasami staje i ogarnia mnie zwątpienie
    i czuje pustkę wokół mnie
    bo tak naprawdę ciągle jestem zagubiony i bezsilny jak Ty

Domyślnie

Propozycje w kolejności alfabetycznej wg. nazwy kont userów, numerki widniejące obok będą zachowane w ankiecie:

Propozycje nadesłane przez użytkownika buszmen85:

1.
    główne logo na stronę

1a. mniejsze logo 80x80

2. główne logo czarno-białe

dodatkowo zrobiony został favicon

Propozycja nadesłana przez Camilo:

3. Propozycja na główne logo

Propozycja nadesłana przez kilos`a

4. Propozycja na główne logo

5. Propozycja na głowne logo

Propozycje nadesłane przez użytkownika marekr
    6. Propozycja na główne logo

7. propozycja na główne logo

Propozycje nadesłane przez użytkownika Templar:
    8. Propozycja na główne logo

9. Propozycja na główne logo

10. Propozycja na główne logo

11. Propozycja na głownie logo

11a. Propozycja tabliczki (także jako favicon)

Propozycje nadesłane przez usera von.grzanka
    12. Propozycja na główne logo

12a dodatkowo ikony

P.S>
    Mam nadziej że niczego nie pominąłem - favicon nie przedstawiałem (format ico), jednak niektóre propozycje takie zawierają.
    Propozycje maj rożne formaty i rozdzielczości, część z nich jest w formacie png - wtedy to tło będzie przeźroczyste - podobnie jak to w przypadku było eufi (czyli tło będzie pobierane z tła skryptu), część propozycji jest w jpg z gotowym tłem - wtedy propozycja taka będzie wzorem tego co obecnie mamy w stylu darkness - włącznie z efektem skalowania, podobnie jak jest w tym stylu.

Oba rozwiania są możliwe do zastosowania.

Nie skalowałem obrazków, aby zachować oryginalny wygląd - autorzy jednak zapowiedzieli że po wygranej w pełni się dostosuj do kwestii tego jaka ma być rozdzielczość, itp.

Jutro dam ankietę - dzisiaj się "napatrzcie" i pomyślcie nad tym na co głosować, gdyż będzie możliwy tylko 1 wybór.

Proszę na razie o nie komentowanie prac - zrobicie to przy głosowaniu... nie chciałbym aby był efekt sugerowania czegokolwiek.

P.P.S>
    Jeżeli jakiegoś z userów pracy nie dodałem przez przypadek, proszę o wysłanie mi jej ponownie na email
    Ostatnio edytowane przez Raferti ; 22-02-2010 o 09:00

Domyślnie

Temat ma status open, możecie głosować.
    Dodam tylko że dobrze jest sobie tak podejrzeć jak na wszystkich stylach to wygląda (poprzez jego zmianę - wtedy macie podgląd jak to wychodzi na innym tle), mimo iż docelowym dla strony będzie ciemne tło, a jasne tło strony jest tylko dla osób chcących mieć inaczej...

Ankieta będzie trwać tydzień
    Ostatnio edytowane przez Raferti ; 22-02-2010 o 09:14

Domyślnie

Ja ze swojej strony dodam tylko że starałem się zrobić print screen forum wyciąć logo i wstawić swoje abyście zobaczyli jak to będzie wyglądać na forum i o to efekt:

http://img710.imageshack.us/img710/6425/przyklad1.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/5564/przyklad2.jpg

Domyślnie

dobrze jest sprawdzić prace przy jasnych ustawieniach forum, powiem szczerze że niektóre zyskują a niektóre tracą, dotyczy to również moich prac.

Domyślnie

Mam pytanie, czy jest możliwość, kompilacji dwóch log(ów)....Fajną tu rzecz, można byłoby zrobić
    Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
    Bernard Shaw

Domyślnie

zależy których i jakich i co masz na myśli hmm? rozwiń myśl

Domyślnie

Nie będę wskazywał, konkretne jakie, by nie zapeszać, ale niektóre loga się uzupełniają, poprzez nałożenie, wyglądałyby super...Myślę, że ci którzy robili domyślają się, o jakie loga chodzi...Wtedy nie jedna osoba byłaby uhonorowana
    Ale mogę się mylić

Edit:

Niekoniecznie nałożenie, chcę być dobrze zrozumiany , to są bardzo fajne prace, dlatego taka myśl mi przyszła do głowy
    Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 22-02-2010 o 13:09
    Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
    Bernard Shaw

z zamku Rhein Knecht is on a distinguished road Avatar Knecht

Domyślnie

Fajne prace, ale jedna faktycznie się wybija i na nią zagłosowałem.
    Nie obedzie się bez małego offtopa z mojej strony:

Logo przerobione kilka dni po tranformacji EUFI

Domyślnie

Raf - można jeszcze dosłać swoją propozycję ? I tak nie wygra, ale fajnie by było jakby chociaż się ukazała tu...

Zamknięty Temat
Strona 1 z 11 1 2 3 ... OstatniOstatni